Vår miljö


Utomhusmiljön

Eken är inrymt i en stor villa, belägen i den lilla byn Enby i Färentuna. Vi har en stor trädgård med gräsmatta och mycket att välja på när det gäller utelek, t.ex. sandlådor, gungor, klätterställning med rutchkana och en liten väg att åka runt på med de trehjuliga cyklarna. Vi har även bärbuskar, äppelträd och flera odlingslådor där vi odlar tillsammans med barnen. Där finns bl.a. rabarber, jordärtskockor, hallon och tomater.


Under vintern kan vi åka pulka i någon av de två backar som finns i trädgården.

Baksidan av trädgården vetter mot en åker och en liten skogskulle som vi går till och leker ibland. Från kullen kan man sedan gå vidare till Färingsö hembygdsgård och vi har inte heller långt till Färentuna skola.


Inomhusmiljön

Villan har tre våningar. Källaren inrymmer kapprum för de lite äldre barnen och ett lekrum där vi också har miniröris och samlingar.
På mellanvåningen finns köket, ett rum för skapande, ett lekrum och kapprum för de yngre barnen. Här finns även matbord där de yngre barnen äter.
Övervåningen är för de äldre barnen. Där finns ett rum med en soffa för samling och sagoläsning, ett rum för pysslande och lego samt ett lite större rum med plats för att äta, spela spel och lägga pussel.